fredag 2 juli 2010

MIdsommar Latino i Stockholm!
För 19 år sedan uppkom initiativet att anordna ett midsommarfirande i Stockholm med latinamerikansk karaktär. Så föddes Midsommar Latino, till en början en solidaritetsdag för Kuba och dess revolution, och som med tiden förvandlats till en av de främsta händelserna i Sommar Stockholm. Varje år samlas tusentals människor i Järva Folkets Park, för att provsmaka latinamerikanska rätter och titta på alla artistframträdanden, som exempel på det mångkulturella utbudet i Sverige. Vid den senaste upplagan av Midsommar Latino är det viktigt att poängtera den stora andelen medverkande ungdomar i organisationen, under ledning av en outtröttlig grupp kamrater som inte låtit några hinder komma i vägen för genomförandet av det här vackra projektet.

Kommittén Frige de Fem var närvarande vid detta evenemang för andra året i rad. Inom ramen för den kampanj som lanserades av svenska kvinnor för att förmå Michelle Obama att engagera sig för att tillåta Olga Salanueva och Adriana Pérez besöka sina män i fängelse, genomförde vi en omfattande informationsdag. Vi pratade med publiken, varav många inte kände till De Fem eller den orättvisa behandlingen av Olga och Adriana. Så är inte fallet med den chilenska clownen Cascarita, som vid tidigare tillfällen solidariserat sig med De Fem kubanerna, och som inte tvekade ett ögonblick att lämna sin underskrift till stöd för dessa två kubanska kvinnor.


Att döma av det antal underskrifter som vi samlade in och de många deltagare som nåddes med vårt budskap, tror vi att vi ännu en gång lyckats med målsättningen att bryta den mediala tystnaden som ålagts av imperiet. På det här sättet bekräftar vi vårt åtagande att försvara det kubanska folket och dess revolution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar