fredag 25 oktober 2013

DeFem närvarande vid högtid till minne av Saul LandauHundratals personer samlades i San Francisco för att hedra minnet av den nyligen avlidna filmskaparen och Kubavännen Saul Landau.

De närvarande i minnesstunden blev berörda av berättelserna om Sauls liv, som förmedlades av hans fem barn, andra släktingar samt kollegor och vänner som den kubanske historikern Nelson Valdés, kongressledamoten George Miller, ordföranden för Demokratiska Partiet i Kalifornien John Burton, och aktivisten och skådespelaren Danny Glover. De närvarande fick också ta del av videoklipp med hälsningar från Mariela Castro, och filmskaparna Roberto Chile och Haskel Wexler.

Antonio Guerrero, en av De Fem Kubanerna, skapade i fängelset ett porträtt av Saul Landau. Alicia Jrapko (från International Committee for the Freedom of the Cuban 5) fick uppdraget från DeFem och deras familjer att överlämna porträttet till Sauls familj. I det tryckta programmet för minnesstunden återfanns det känsloladdade brevet som Gerardo Hernández skrev till Saul Landau några veckor före hans död.

(Översättning av originaltext från International Committee for the Freedom of the Cuban 5. Foto: Bill Hackwell)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar