onsdag 12 februari 2014

Sammankomst i Stockholm inför mötet för rättvisa för DeFem, i London 7-8 mars


Dagen (7-8 mars) då London-kommissionen (International Commission of Inquiry into the Case of the Cuban Five) skall sammanträda närmar sig. I Sverige har en rad initiativ tagits för att bidra till att kommissionens sammankomst skall resultera i ett viktigt steg i kampen för rättvisa och frihet för våra fem bröder.
Penningmedel till stöd för kommissionen har insamlats på en rad orter som Eskilstuna, Uppsala, Västerås, Göteborg, Jönköping, Växjö, Uddevalla, Malmö, Lund, Helsingborg och Stockholm. Rörelsen i Sverige, för rättvisa för Antonio, Fernando, Gerardo, Ramón och René, kommer i London att vara representerad av en delegation, under ledning av Kenneth Lewis, advokat och tidigare ordförande i organisationen Advokater utan gränser, Vania Ramírez, samordare för den svenska Kommittén för DeFem, Victoria Andersson, ordförande i Cubanos por Cuba (Kubaner för Kuba), och Zoltan Tiroler från Svensk-Kubanska Föreningen.

Måndagkvällen 10 februari hölls ett förberedelsemöte på Solidaritetshuset i Stockholm. Förutom medlemmar av delegationen deltog aktivister för DeFem, från Stockholm och närliggande orter. Bland deltagarna fanns också skådespelaren och regissören Etienne Glaser och riksdagsledamöterna Torbjörn Björlund och Amineh Kakabaveh. Representanter för Kubas ambassad uttryckte sin uppskattning av engagemanget för de fem fängslade och orättvist dömda.

Sammankomsten var ett arbetsmöte som inramades av banderoller med bilder på DeFem och krav på deras frigivning. I en mycket varm och konstruktiv atmosfär diskuterade de församlade om de närmaste månadernas arbete och om hur London-konferensen skall följas upp efter det att delegationen kommit hem från London.
 
Kommittén Frige De Fem, Svensk-Kubanska Föreningen, Cubanos por Cuba





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar